میدان ونک، ابتدای ملاصدرا، پردیس شرقی، نبش زاینده رود، پلاک 16
تلفن: 02188672759

مشاوره روانپزشکی

روانپزشکی چیست؟

روانپزشکی شاخه ای از پزشکی است که بر تشخیص ، درمان و جلوگیری از اختلالات رفتاری ، روانی و مغزی تکیه دارد.یک روانپزشک دارای دکتری پزشکی(.D.O و .M.D) است و تخصص اش در سلامت روان است. یک روانپزشک میتواند هم جنبه های ذهنی و هم فیزیکی مشکلات روانی را ارزیابی کند.افراد به دلایل زیادی به یک روانپزشک مراجعه میکنند.
مشکلات میتوانتد ناگهانی بروز کنند ، مانند حملات پانیک، توهمات ترسناک، افکار خودکشی، شنیدن اصوات ؛یا اینکه میتوانند طولانی مدت باشند مانند احساس غمگینی، ناامید بودن یا اضطراب؛ که به نظر نمیرسند، رو به پیشرفت باشند یا اینکه مشکل ساز شوند و زندگی را مشوش و از کنترل خارج کنند.

تشخیص بیماران روانپزشکی

از آنجاییکه روانپزشک ، یک پزشک است میتواند مجموعه ای گسترده از تست های آزمایش پزشکی و تستهای روانشناسی را دستور بدهد و اجرا نماید. تستهایی که گفتگوی با بیمار را هم در برمیگیرد و کمک میکند که تصویری فیزیکی و ذهنی از حالات بیمار فراهم بشود.
روانپزشک به کمک تحصیلات و دوره های آموزشی که گذرانده است میتواند رابطه پیچیده میان بیماری های هیجانی ، بیماریهای پزشکی، ژنتیک و تاریخچه بیماریهای مرتبط را شناسایی کند و با کسب اطلاعات پزشکی و روان شناسی، بیماری را تشخیص دهد و برنامه درمانی بیمار را پیاده کند.

تشخیص خاص، بر اساس معیار تشخیصی و آماری نظام نامه اختلالات روانی (DSM-5) انجمن روان شناسی آمریکا انجام میشود.

مشاوره روانپزشکی
                       مشاوره روانپزشکی

 

روانپزشک از چه درمانی استقاده میکند؟

روانپزشک از انواع درمانها استفاده میکند که شامل روان درمانی، درمان دارویی، مداخلات اجتماعی- روانی و دیگر درمانها از جمله الکترو شوک درمانی(ECT) ، که انها را، بسته به نیاز هر بیمار مورداستفاده قرار میدهد.

روان درمانی چیست؟

روان درمانی را صحبت درمانی هم میخوانند که بر اساس صحبتی که میان درمانگر و بیمار شکل میگیرد انجام میشود. این کار برای بسیاری از مشکلات هیجانی و اختلالات روانی صورت میگیرد. هدف از روان درمانی حذف یا کنترل علائم مشکل ساز و ناتوان کننده بوده تا بیمار به عملکرد بهتری دست پیدا کند. بر اساس شدت مشکل، درمان ممکن است فقط چند جلسه، در طول یک یا دو هفته و یا جلسات طولانی در طی سالها به زمان نیاز داشته باشد. روان درمانی میتواند بصورت زوج درمانی، انفرادی، خانوادگی و یا گروهی صورت گیرد.
روان درمانی شکل های متفاوتی دارد از جمله:

روان درمانگر هایی که کمک میکنند بیمار رفتار یا الگوهای فکری خود را تعییر بدهد.

روان درمانگر هایی که کمک میکنند بیمار تاثیرات روابط و تجارب گذشته را در رفتار کنونی شان بروز دهند.
روان درمانگر هایی که دیگر مشکلات را به شیوه خاص حل میکنند.
درمان شناختی رفتار ،یک درمان هدفمند است که بر حل مشکل تاکید دارد.
تحلیل روانی یک شکل متمرکز از روان درمانی فردی است که نیاز به جلسات مکرر چند ساله دارد.

درمان دارویی چگونه به اختلالات روانپزشکی کمک می کنند؟

اغلب داروهایی که توسط روانپزشک ها مورد استفاده قرار میگیرد بیشتر در جهت درمان فشار خون و دیابت است. روانپزشکان کلینیک سردرد تهران پس از ارزیابی کلی، میتوانند داروها را جهت درمان اختلالات روانی تجویز کنند.
مکانیسم دقیق عملکرد داروهای روانپزشکی کاملا شناخته شده نیست، آنها میتوانند سیگنال دهی شیمیایی و ارتباطات درون مغز را تعدیل کنند و بدین ترتیب علایم اختلالات روانپزشکی کاهش میابد.
بیمارانی که تحت درمان دارویی طولانی مدت قرار دارند، باید هر چند وقت یکبار با روانپزشک خود ملاقات کنند تا اثر گذاری دارو و اثرات جانبی آن مورد بررسی قرار گیرد.

 

طبقه ی دارویی

ضد افسردگی ها: جهت درمان افسردگی
اختلال پانیک
اختلال اضطراب پس از سانحه
اضطراب
وسواس فکری عملی
اختلال شخصیت مرزی
اختلال خوردن

داروهای ضد سایکوتیک: جهت درمان علائم روان پریشی( هذیان و توهم) اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی.

آرام بخش ها و داروهای ضد اضطراب: جهت درمان اضطراب و بی خوابی

خواب آور ها: جهت ایجاد و حفظ خواب

تثبیت کننده های خلق: جهت درمان اختلال دوقطبی

محرک ها: جهت درمان اختلال نقص توجه-بیش فعالی

روانپزشکان اغلب تجویز دارو ها را با روان درمانی همراه میکنند.

درمانهای دیگری نیز مورد استفاده قرار میگیرد.

شوک الکتریکی چیست و چه کاربردی دارد؟

الکتروشوک درمانی(ECT)؛ یک درمان پزشکی است که بر اساس جریان الکتریکی به مغز عمل میکند و اغلب در افسردگی های شدید که به دیگر درمانها پاسخ نداده است، استفاده میشود؛ تحریک عمقی مغز (DBS) ،تحریک عصب واگ (VNS) و تحریک مغناطیسی مغز (rTMS) که تعدادی از درمانهای جدید برای اختلالات روانی به شمار میروند.همچنین نور درمانی، برای درمان افسردگی فصلی مورد استفاده قرار میگیرد.

دوره تحصیلات روانپزشکی

برای روانپزشک شدن باید دوره پزشکی‌ عمومی را به اتمام رساند، پس از امتحانات کتبی درجه پزشک عمومی را جهت کار پزشکی دریافت کرد، بعد، چهار سال تخصص روانپزشکی را گذراند. اولین سال تخصص در بیمارستان و کار با تعداد زیادی از بیماران پزشکی خواهد بود.
سپس روانپزشکان تحت آموزش، ۳ سال دیگر را به آموزش در تشخیص و درمان سلامتی روان اختصاص میدهند که انواع مختلف روان درمانی و استفاده از داروهای روانپزشکی را شامل میشود.
دوره آموزش برای بیماران بستری در بیمارستان، بیماران سرپایی و بیماران بخش اورژانس خواهد بود.
پس از کامل شدن دوره ی تخصص، روانپزشکان میتوانند بصورت داوطلبانه، امتحانات کتبی و شفاهی بورد پزشکی و روانپزشکی را بگذرانند و و درجه تخصصی روانپزشکی را بگیرند.
برخی از روانپزشکان، همچنین دوره های تخصصی دیگری را علاوه بر ۴ سال آموزش روانپزشکی میگذرانند و صاحب این گواهی ها میشوند:
روانپزشک کودک و نو جوان
روانپزشک کهنسالان
روانپزشک قانونی
روانپزشک اعتیاد
پزشک درد
پزشکی روان تنی
پزشک خواب

برخی از روان‌پزشکان آموزش های اضافه ای را در تحلیل روانی و تحقیق روانپزشکی میگذرانند.

روانپزشک کجا فعالیت میکند؟

روانپزشکان در موقعیت های متفاوت از جمله بطور خصوصی، کلینیک ها، بیمارستان های عمومی و روانپزشکی، مراکز پزشکی دانشگاهی، آژانسهای انجمن، زندان و دادگاه، خانه های پرستاری، مراکز صنعتی، ارتش، دولت، توانبخشی، اورژانس، آسایشگاه… فعالیت میکنند و با توجه به علت شیوع سردردها با ریشه های اختلالات روانپزشکی، در کلینیک سردرد تهران دپارتمان روانپزشکی را راه اندازی کردیم، طبق آماری در حدود نیمی از روانپزشکان بطور خصوصی و بقیه در چند موقعیت فعالیت دارند.

تفاوت روانپزشک و روان شناس

یک روانپزشک دارای دکتری پزشکی است ( دوره پزشکی عمومی و دوره تخصص را گذرانده) که دارای تخصص خاص در روانپزشکی است. یک روانپزشک میتواند روان درمانی، تجویز دارو و دیگر درمانهای پزشکی را انجام دهد.

یک روانشناس معمولا رتبه تحصیلی بالایی در روانشناسی بالینی داراست و آموزشهای تکمیلی بالینی و تحقیقی را پشت سر گذاشته است. آنها اختلالات روانی را از طریق روان درمانی درمان میکنند و برخی نیز در تست ها و ارزیابی های روان شناسی تخصص دارند.

Comments are خروجd.